Tocht en kou in huis aangepakt

,

Eind 2022 schoten de prijzen voor stroom en gas omhoog; Nederland zat ineens in een energiecrisis. Bewoners van huizen met een energielabel E t/m G kregen de boel niet meer warm gestookt zonder te bezuinigen op andere dingen. Het was de start van Fixteam Grou, een initiatief van Grou2030, maar alleen mogelijk door intensieve samenwerking met anderen.

Tussen december en april gingen 14 vrijwilligers aan de slag om – gratis en voor niets – tochtige huizen een beetje minder tochtig te maken. Zij “fixten” vorig jaar 91 huizen met tochtstrippen, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en radiatorfolie. Dit jaar komt daar nog bij: buisisolatie en gordijnen.

En dat gaat nu weer gebeuren: de flyers zijn klaar, de groep vrijwilligers is er weer en het geld is er ook. Dus meldt u gerust aan als u uw huis wilt laten aanpakken. Ook nieuwe vrijwilligers die kunnen klussen of gordijnen kunnen naaien, zijn van harte welkom.

U kunt zich melden als vrijwilliger voor Fixteam Grou of als bewoner van een tochtig huis door een mail te sturen naar fixteamgrou@gmail.com  Ook kunt u bellen of appen met 06 – 2309 9971