Geslaagde actie voor Voedselbank

De tweede Fairtrade Voedselbankactie van Grou was op zaterdag 4 november bij de Jumbo aan de Stationsweg. Gedurende de hele dag waren in totaal 12 vrijwilligers in touw en zij hebben op deze dag misschien wel 1000 mensen aangesproken. De Jumboklanten werd gevraagd een extra (Fairtrade) product te kopen voor Voedselbank Leeuwarden.

De Voedselbank Leeuwarden verzorgt tweewekelijks voedselpakketten voor 500 gezinnen. Ook in Grou is er elke twee weken een uitgiftemoment. Grou2030 heeft de taak op zich genomen om 2 x per jaar bij de supermarkten in Grou een inzamelingsactie te houden om de voorraden houdbare levensmiddelen waaruit zij de pakketten samenstellen op peil te houden. De actie sluit goed aan bij de doelstellingen van Grou2030, en in het bijzonder bij de werkgroep Bloeizone.

Er was extra aandacht voor Fairtrade vanwege de Fairtrade week die van 29 oktober tot 4 november liep. Met de campagnes van Fairtrade Leeuwarden wordt regelmatig aandacht gevraagd voor Fairtrade als verantwoorde dagelijkse keuze bij het doen van je boodschappen. Fairtrade producten zijn op een eerlijke en duurzame manier gemaakt. Hiermee zorgen we ervoor dat boeren en kleine producenten een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen en het milieu niet verder wordt belast, ook ver van hier.

De actie was een groot succes. De opbrengst was 32 kratten en 10 dozen vol met boodschappen voor de Voedselbank, waaronder veel Fairtrade producten. Buiten was het slecht weer, maar binnen heerste er een positieve sfeer bij klanten, medewerkers en vrijwilligers. Die sfeer heeft vast en zeker bijgedragen tot dit prachtige resultaat voor de Voedselbank Leeuwarden.