Lekker Lokaal!
Voedselmarkt met lokale aanbieders: 26 september van 13.00 tot 16.00 op Hôflân 8a in Grou
De droom van werkgroep Voedsel van Grou2030 is Biologisch geproduceerd voedsel in de directe omgeving van Grou met korte lijnen tussen producent en gebruiker. Als start organiseert de werkgroep Voedsel de voedselmarkt Lekker Lokaal! bij de biologische melkveehouderij van Jolanda en Sybrand Bouma, winnaars van de duurzame ondernemersprijs 2015.
Op deze markt laten circa 10-15 lokale ondernemers en particulieren aan belangstellenden zien welke lekkere, gezonde en verantwoorde voeding er in de eigen regio wordt gemaakt.
De volgende deelnemers zijn bekend:
Groen van het seizoen | Groentekraampje uit Grou |
Yn’e Sinne Farm | Lokale groente teler in Grou-Jirnsum |
Heer van Zuijlen | Keuken-catering-workshops uit Akkrum |
Annika | Kruiden e.d. uit eigen moestuin in Grou-Jirnsum |
Madelon Oostwoud | Boekenschrijfster voedselbos – kleine eetbare tuin uit Grou |
Bio bij Jansen | Biologische supermarkt uit Leeuwarden |
Mts. J. en S. Bouma | Verse (rauwe) melk en vlees van eigen koe |
Lenie Braks | Mozzarella maken van verse (rauwe) melk |
Werkgroep Biodiversiteit | Werken aan Droom van Grou2030 |
Werkgroep Voedsel | Werken aan Droom van Grou2030 |
Werkgroep Fairtrade Leeuwarden | Fairtrade food en keukenartikelen |