Lekker lokaal! een groot succes

Op zondag 26 september vond een sfeervolle markt met streekproducten plaats op het boerenerf van de familie Bouma in Grou. Voor de werkgroep Voedsel van Grou2030 was dit de eerste activiteit die ze organiseerden.

Diverse lokale aanbieders presenteerden zich met uiteenlopende producten. Gezamenlijk met de ruim 400 bezoekers ontstond er een gezellige en sfeervolle middag en werd de markt een groot succes. Het geheel maakt wel duidelijk dat er een grote interesse is voor lokale producten. Dit smaakt naar meer.

Bij de bezoekers van de markt zijn door de werkgroep Voedsel meerdere nieuwe ideeën opgehaald, hieronder workshops vegetarisch en veganistisch koken, koken voor twee en dan delen, ruilen van tijdelijk teveel aan groenten tot een permanent afhaalpunt voor streekproducten of bezorging aan huis. René Meijer van de werkgroep is enthousiast over de input en het grote aantal bezoekers van de markt. “Dit geeft aan dat dit thema actueel is”, zegt hij.

Heb je ook ideeën of heb je zin om mee te denken/doen, dan ben je van harte welkom en kun je contact opnemen met de werkgroep Voedsel van Grou2030 (grou2030@gmail.com).