Lekker Lokaal!

Voedselmarkt met lokale aanbieders

26 september van 13.00 tot 16.00 op Hôflân 8a in Grou

De droom van werkgroep Voedsel van Grou2030 is Biologisch geproduceerd voedsel in de directe omgeving van Grou met korte lijnen tussen producent en gebruiker. Als  start organiseert de werkgroep Voedsel de voedselmarkt Lekker Lokaal! bij de biologische melkveehouderij van Jolanda en Sybrand Bouma, winnaars van de duurzame ondernemersprijs 2015.

Op deze markt laten circa 10-15 lokale ondernemers en particulieren aan belangstellenden zien welke lekkere, gezonde en verantwoorde voeding er in de eigen regio wordt gemaakt.

De volgende deelnemers zijn bekend:

Groen van het seizoen Groentekraampje uit Grou
Yn’e Sinne Farm Lokale groente teler in Grou-Jirnsum
Heer van Zuijlen Keuken-catering-workshops uit Akkrum
Annika Kruiden e.d. uit eigen moestuin in Grou-Jirnsum
Madelon Oostwoud Boekenschrijfster voedselbos – kleine eetbare tuin uit Grou
Bio bij Jansen Biologische supermarkt uit Leeuwarden
Mts. J. en S. Bouma Verse (rauwe) melk en vlees van eigen koe
Lenie Braks Mozzarella maken van verse (rauwe) melk
Werkgroep Biodiversiteit Werken aan Droom van Grou2030
Werkgroep Voedsel Werken aan Droom van Grou2030
Werkgroep Fairtrade Leeuwarden Fairtrade food en keukenartikelen