Besteding Fixbijdragen

,

Zes organisaties mochten een cheque van het Fixteam ontvangen.

Met het aanbreken van de lente is de actieperiode van het Fixteam afgesloten. Er zijn deze winterperiode 108 adressen bezocht. Behalve aanbrengen van kleine maatregelen zoals radiatorfolie en tochtstrips hebben we ook volop kennis over energiebesparing gedeeld.

De inspanningen van het Fixteam wordt door sponsoren als de Energiebank, gemeente Leeuwarden, Rabobank en Provinciaal Energietransitie Bureau beloond met een Fixbijdrage. De Fixers hebben zelf lokale organisaties aangereikt die zij met hun Fixbijdrage willen steunen in hun inzet voor een sociaal en groen Grou.

Dit zijn de zes gesteunde organisaties.

De Fûgelwacht Grou

Tjeerd Sijtema: we denken aan het maken van broedlocaties in het dorp voor de ijsvogel en gaan kijken hoe we uitvoering kunnen geven aan de wens om ook de greidefugels rondom Grou te ondersteunen.

 

 

 

 

Sint Piter kerk

Wijnand Kieft: Het geld wordt besteed aan energiebesparing. Het catechisatielokaal is mede door de bijdrage van vorig jaar voorzien van isolerend glas. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we de ramen in de kerk zelf kunnen aanpakken.

 

 

 

 

Stichting Hoannepôle

Esther Vriesema: we zijn heel blij met de renovatie van de Volière en de mogelijkheid om onderdak te bieden aan veel nieuwe dieren. Helaas is wel de bodem van de pot waaruit we de dieren verzorgen vol in het zicht gekomen. Dit bedrag geeft ons als bestuur en vrijwilligers weer wat meer lucht.

 

 

 

Voedselbank uitdeelpunt Grou

Inge de Jong: “Dit komt op een goed moment. Waarschijnlijk wordt de donatie besteed aan rundvlees en halal kippenvlees. Veel voedsel wordt gedoneerd maar vlees moet regelmatig ingekocht worden. En de tankbeurten van de Voedselbank-auto waarmee elke twee weken de pakketten naar Grou komen, zijn ook kostbaar.”

 

 

 

KV It Wetterlân

Hjir binne wy bliid mei. It Sil foaral ynset wurde foar de jeugdleden, sei aftredend foarsitter Arjen Andringa us ta.

 

 

 

 

Brassband Apollo

Jolanda Wijnstra: Wat een verrassing dat ook Apollo vanuit het Fixteam wordt gesteund. Het geld gaat naar onze jeugdopleiding