Aarde heeft een Kruiwagen nodig

Afgelopen maandag was het de Dag van de Aarde en werd op diverse plekken in Fryslân de Kruiwagenmars gelopen. Met deze tocht vragen we aandacht voor het belang van een gezonde aarde voor het verbouwen van ons voedsel.

Wij liepen met een stoet kruiwagens van Yn’e Sinne Farm naar de SKF Kinderopvang aan het schoolplein. Deze tocht hebben we ervaren als een hele positieve manier om aandacht te vragen voor het belang van de aarde die we moeten voeden, vruchtbaar houden en niet uitputten. Onderweg kwamen verschillende mensen informatie vragen. Aangekomen op het plein konden we veel kinderen blij maken met een gezonde appel.

Uiteindelijk werden we ontvangen bij de Kinderopvang. De kinderen konden de kruiwagens die gevuld waren met aarde inzaaien. Ze hebben sperziebonen, radijsjes en bloemenmix gezaaid. Daarna werd er natuurlijk water gegeven. De kruiwagens blijven tot en met de bloeiweek van Grou staan bij de kinderopvang.We rekenen erop dat er goed voor gezorgd wordt.