Actiedag voor Voedselbank bij Poiesz

Zaterdag 13 mei, op de laatste dag van de Fairtradeweek, was de eerste Fairtrade Voedselbankactie in Grou.

De hele week waren er al spotjes op de radio te horen en alle supermarkten hadden speciale Fairtrade-aanbiedingen. Bij de Poiesz in centrum van Grou werd op deze dag van half tien tot half zes aan de binnenlopende klanten gevraagd of ze Fairtrade artikelen wilden doneren aan de Voedselbank. Hieraan werd goed gehoor gegeven en een keur aan levensmiddelen werd na de kassa bij onze stand ingeleverd. Aan het eind van de dag kon de chauffeur van Voedselbank Leeuwarden 17 goed gevulde kratten inladen.

De actie was door Grou2030 georganiseerd in samenwerking met Fairtrade Leeuwarden. Beide  organisaties leverden een aantal vrijwilligers en daarnaast waren ook oud medewerksters van Wereldwinkel Grou en mensen van het verdeelpunt Grou actief. Hierdoor kon er de hele dag gewerkt worden met een volledige bezetting van drie personen.

Voedselbank Leeuwarden bedankt alle vrijwilligers en alle donerende klanten hartelijk voor hun bijdrage.  Tijdens de volgende Fairtradeweek in het najaar van 2023, hopen we de actie te herhalen in een andere supermarkt in Grou.