Lekker Lokaal!

Voedselmarkt met lokale aanbieders op zondag 25 september van 13.00 tot 16.00 uur op het Hôflân 8a in Grou

De droom van werkgroep Voedsel van Grou2030 is op biologische wijze en in de directe omgeving van Grou geproduceerd voedsel, met korte lijnen tussen producent en gebruiker.

Na het succes van 2021 organiseert de werkgroep Voedsel opnieuw de voedselmarkt Lekker Lokaal! bij de biologische melkveehouderij van Jolanda en Sybrand Bouma.

Naast veel aanbieders van vorig jaar, laten ook nieuwe lokale aanbieders aan belangstellenden zien welke lekkere, gezonde en verantwoorde voeding er in de eigen regio wordt gemaakt.

De volgende deelnemers zijn reeds bekend:

Groen van het seizoen Groentekraampje in Grou
Yn ‘e Sinne Farm Lokale groenteteler in Grou-Jirnsum
Heer van Zuylen Keuken-catering-workshops in Akkrum
Rindert Talsma Imker en verkoop van honing in Grou
Tim Rea Landwinkel ten noorden van Grou
Jolanda Bouma Verse (rauwe) melk en vlees van eigen koe & mosterd van de Wartenster
Lenie Braks en Anne Kieft Workshop mozzarella maken van verse melk van de familie Bouma
Toffe zaken/de Streekboer De Streekboer start een uitgiftepunt bij Toffe zaken in Grou
FBBF – de Bioboer centraal Meerdere Friese biologische melkveehouders vertellen over hun manier van werken en rondleiding over de boerderij.
Madelon Oostwoud Auteur van de boeken ‘Een kleine eetbare tuin’ en ‘Voedselbos’ uit Grou
Eendenkorf makers Verkoop van zelf gemaakte eendenkorven
Werkgroep Fairtrade Leeuwarden Fairtrade voedsel en keukenartikelen
Werkgroep Voedsel Kinderactiviteit: insectenhotel bouwen
Werkgroep Biodiversiteit Werken aan de droom van Grou2030
Bloeizone Grou Informatie over Grou als Bloeizone