Zondagmiddag Meet-ups

Alle tijd voor een goed gesprek: zondag 21 januari gaat het over Voedsel van Friese Bodem.

Iedereen is welkom  in het catechisatie lokaal van de PKN, tegenover de St. Piterkerk aan de Kerkstraat 3.  Inloop om 14.30 uur met koffie en thee met start om 15 uur.  Uiterlijk 17.00 uur sluiten we af. De entree is gratis.

Het onderwerp wordt ingeleid door Grouster Joël van den Broek, eigenaar en initiatiefnemer van Yn ‘e Sinnefarm. Joël zegt bijvoorbeeld: “Bodem en bodem verschillen nogal van elkaar. Wij werken graag op Friese grond én we zorgen er goed voor. Daardoor is onze groente vol van belangrijke voedingsstoffen. Het draagt echt bij aan gezondheid.” Maar hoe werkt dit allemaal in de praktijk? Dat gaan we van hem horen. En zouden we in Grou het hele jaar rond kunnen eten van eigen bodem? Ook interessant.

Na het verhaal van Joël van den Broek en ons gesprek er over, gaan we aan de slag. Elke liefhebber van handen uit de mouwen kan aan het werk in de keuken met Friese wintergroente. Je maakt kennis met een oude werkwijze om groenten te bewerken voor lange houdbaarheid. Leuk om te herontdekken!

Meld je aan via meetupsgrou@gmail.com en ontvang ongeveer 48 uur vooraf onze bevestiging.

Deze Meet-up is de eerste van een reeks die wordt georganiseerd door Fieke Grooters, Enny van der Wiel en Marije Hage. De volgende Meet Ups zijn op 25 februari, 24 maart en 21 april. Informatie over deze middagen volgt later.