Lekker Lokaal!
Voedselmarkt met lokale aanbieders op zondag 25 september van 13.00 tot 16.00 uur op het Hôflân 8a in Grou
De droom van werkgroep Voedsel van Grou2030 is op biologische wijze en in de directe omgeving van Grou geproduceerd voedsel, met korte lijnen tussen producent en gebruiker.
Na het succes van 2021 organiseert de werkgroep Voedsel opnieuw de voedselmarkt Lekker Lokaal! bij de biologische melkveehouderij van Jolanda en Sybrand Bouma.
Naast veel aanbieders van vorig jaar, laten ook nieuwe lokale aanbieders aan belangstellenden zien welke lekkere, gezonde en verantwoorde voeding er in de eigen regio wordt gemaakt.
De volgende deelnemers zijn reeds bekend:
Groen van het seizoen | Groentekraampje in Grou |
Yn ‘e Sinne Farm | Lokale groenteteler in Grou-Jirnsum |
Heer van Zuylen | Keuken-catering-workshops in Akkrum |
Rindert Talsma | Imker en verkoop van honing in Grou |
Tim Rea | Landwinkel ten noorden van Grou |
Jolanda Bouma | Verse (rauwe) melk en vlees van eigen koe & mosterd van de Wartenster |
Lenie Braks en Anne Kieft | Workshop mozzarella maken van verse melk van de familie Bouma |
Toffe zaken/de Streekboer | De Streekboer start een uitgiftepunt bij Toffe zaken in Grou |
FBBF – de Bioboer centraal | Meerdere Friese biologische melkveehouders vertellen over hun manier van werken en rondleiding over de boerderij. |
Madelon Oostwoud | Auteur van de boeken ‘Een kleine eetbare tuin’ en ‘Voedselbos’ uit Grou |
Eendenkorf makers | Verkoop van zelf gemaakte eendenkorven |
Werkgroep Fairtrade Leeuwarden | Fairtrade voedsel en keukenartikelen |
Werkgroep Voedsel | Kinderactiviteit: insectenhotel bouwen |
Werkgroep Biodiversiteit | Werken aan de droom van Grou2030 |
Bloeizone Grou | Informatie over Grou als Bloeizone |