Deelauto ‘Buurtbestuurder’ komt naar Grou

Grou 2030 gaat 10 Grousters werven om samen gebruik te maken van hun eigen elektrische deelauto. Deze eerste groep ‘Buurtbestuurders’ kan nog dit jaar van start gaan.

De Freonen fan Fossylfrij Fryslân startten in oktober 2022 met een pilot waarin 5 elektrische deelauto’s rijden in Akkrum, Balk en IJlst. Dit is een samenwerking met Energie van Ons, Friesland Lease en plaatselijke werkgroepen Energie. Het blijkt een groot succes, de auto’s worden intensief gebruikt. Fryslân is toe aan een andere manier van vervoer, van mobiliteit. Men gaat de plannen uitbreiden over de rest van de provincie.

De Werkgroep Energie van Grou2030 heeft de handschoen opgepakt en wil graag samen met de initiatiefnemers de elektrische deelauto in Grou introduceren. Want ook in Grou staan (vaak tweede) auto’s een groot deel van de tijd stil. Dat is duur omdat de kosten van onderhoud, afschrijving en verzekering gewoon doorlopen en op jaarbasis fors zijn. Maar het is ook zonde van grondstoffen die nodig zijn voor de auto’s.

bericht op degrouster.nl/2023/04/20

bericht op grousters.nl/2023/04/20

Het nieuws over de aanstaande introductie is snel opgepakt door de Grouster media. Ook wordt er nog voor de zomer een informatiebijeenkomst georganiseerd. Mensen die belangstelling hebben voor deze deelauto kunnen zich alvast melden via info@grou2030.nl. Ook Grousters die willen helpen bij de uitvoering van dit plan zijn altijd van harte welkom.

In Akkrum staat de deelauto bij ‘It Pakhus’ aan de Galamaleane. Deelauto Akkrum in het nieuws  Zo werkt de deelauto in Akkrum 

Laatste Nieuws: Op zondag 4 juni is een deelauto te bewonderen op de Groen Markt van Grou2030 in het Wilhelminapark. Kom gerust kennismaken en praktische informatie ophalen.