Gemeente erkent fout bij Heemtuin

Nu staat het bijenhotel bij de Heemtuin er nog sneu bij maar dit groene hoekje komt weer terug.

Verschillende mensen van Grou2030 was het opgevallen; de kaalslag bij de Heemtuin naast de Beleeftuin aan de Sudfinne. Vanuit de werkgroep Groen en Biodiversiteit werd er een brief gestuurd aan de gemeente en daarop werd een afspraak gemaakt met de ambtenaren van de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte. Met hen is gesproken over hoe deze vergissing is ontstaan en hoe het zo goed mogelijk kan worden hersteld. Blij met de gevonden oplossing zorgde Grou2030 voor een bericht op de Grouster en in de Huis aan huis.

De gemeente zorgt ervoor dat de plek tijdelijk wordt ingezaaid met kruidenrijke mengsels van inheemse bloemen. Bovendien wordt er dan 1 of 2 x gemaaid, zodat de bloemen nóg een keer gaan bloeien. Ook zal de gemeente het glasvezelhuisje in een donkere tint groen laten verven, zodat het op den duur minder zal opvallen. In het najaar komen dan nieuwe inheemse stuiken en een enkele boom in de hoop dat vogels, insecten en egels weer terugkeren.

zie ook https://degrouster.nl/item/gemeente-plant-struiken-en-bomen-na-kaalslag-voor-glasvezelhokje