Hoe fit ben jij? Doe de leefstijlcheck

Woensdag 15 februari, 10.00 – 16.00 uur, vrije inloop, woon-zorgcentrum Friesmastate, Oostergoostraat 52, parkzijde.

 Voor de tweede keer komt de goed ingerichte camperbus naar Grou om een gratis gezondheidscheck aan te bieden aan burgers. Ook mensen die al een keer geweest zijn, zijn opnieuw welkom. Bijvoorbeeld om te bekijken of hun aanpassingen van de leefstijl hebben geholpen.

Er is geen zorgpas, voorbereiding of speciale kleding nodig. De Gezonde Huiskamer geeft inwoners de kans om te checken hoe het met de gezond is gesteld en het biedt goede mogelijkheden om over leefstijl en gezondheid in gesprek te gaan.  In de bus wordt bijvoorbeeld de BMI berekend, de knijpkracht getest en er worden vragen gesteld over o.a. voeding en bewegen.

Bij de leefstijlcheck staat Positieve Gezondheid centraal. De check is gratis en wordt afgenomen door een leefstijladviseur. Het onderzoek duurt ongeveer 20-30 minuten en na afloop krijgt men de uitslag meteen mee of via email. Na de check in de bus weten de inwoners hoe gezond zij zelf zijn en krijgt men tips om gezonder te worden en te blijven.

De volgende activiteit is een gratis workshop over Positieve Gezondheid op donderdag 9 maart.  Deze workshop is bedoeld voor alle inwoners die het interessant vinden om met hun eigen gezondheid en welzijn bezig te gaan. Na een korte uitleg ga je ook daadwerkelijk aan de slag met je eigen leefstijl en gezondheid.  Deze workshop is bij de Kringloopwinkel in Grou en duurt van 19.30 – 21.00 uur.