Kom naar de Gezonde Huiskamer voor leefstijlcheck

Een mooi ingerichte camperbus met een gelijkvloers gedeelte buiten verwelkomt op woensdag 23 november elke inwoner van Grou die meer wil weten over zijn/ haar gezondheid. Dit is een initiatief van de vrijwilligers van Bloeizone Grou2030 in samenwerking met HANNN en met medewerking van Friesmastate, Noorderbreedte.

De bus staat bij Friesma State aan de parkzijde en iedereen kan tussen 10 – 16 uur gewoon langs komen. Er is geen zorgpas, voorbereiding of speciale kleding nodig. De Gezonde Huiskamer geeft inwoners de kans om te checken hoe het met de gezond is gesteld en het biedt goede mogelijkheden om over leefstijl en gezondheid in gesprek te gaan.

In de bus wordt bijvoorbeeld de BMI berekend, de knijpkracht getest en er worden vragen gesteld over o.a. voeding en bewegen. Bij de leefstijlcheck staat Positieve Gezondheid centraal. De check is gratis en wordt afgenomen door een leefstijladviseur. Het onderzoek duurt ongeveer 20-30 minuten en na afloop krijgt men de uitslag meteen mee of via email. Na de check in de bus weten de inwoners hoe gezond zij zelf zijn en krijgt men tips om gezonder te worden en te blijven.