Inspirerend speeltuinontwerp van kinderen uit Lyts Blyema

Renske Jonker en de kinderen Lauren, Fay, Brent, Ivar, Milan, Rowan en Zoë uit de straat Lyts Blyema verdienen een eervolle vermelding in de Vergroen-je-straat-wedstrijd.

Zij leverden een ontwerp in voor het veiliger maken van hun speeltuin. De kinderen hebben een mooie collage gemaakt van een speeltuin met heggen eromheen, stroken met wilde bloemen en nieuwe speeltoestellen. Daarnaast willen ouders en kinderen verkeersremmende maatregelen, zoals bloembakken op straat. De gemeente Leeuwarden gaat met Plaatselijk Belang bekijken of ook de wensen van dit ontwerp gerealiseerd kunnen worden.

Enny van der Wiel van Grou2030 en de gemeente Leeuwarden reikten een aanmoedigingsprijs uit aan Renske en de kinderen als bedankje voor hun inzet. “Een groene en sociale omgeving creëer je met elkaar. Met je buren of in dit geval de buurtkinderen. Ik vind het geweldig dat Renske aan onze oproep gehoor heeft gegeven en met dit mooie plan is gekomen. En hopelijk inspireert het de kinderen ook. Jong geleerd is oud gedaan.”, aldus een blije Enny.