Tuinen om van te smullen

Knipt u in eigen tuin weleens een soepje bij elkaar? Haalt u thee van eigen terras? Tovert u weleens een toetje tevoorschijn met een bloem uit eigen border? De werkgroep Voedsel van Grou2030 is zeer verheugd dat schrijfster Madelon Oostwoud, bekend van diverse boeken als ‘Voedselbos’, ‘Een kleine eetbare tuin’ en ‘Voedselbosrand’, op woensdag 13 april een lezing zal houden in haar toekomstige woonplaats Grou.

Madelon neemt ons aan de hand van beelden mee door bestaande tuinen en geeft toelichting over de eetbaarheid van gangbare planten, bomen en kruiden. Ze reikt eenvoudige ideeën aan om tuinen en balkons zodanig te beplanten dat je kunt oogsten dat het een lieve lust is, zonder af te doen aan de sierwaarde en de schoonheid. Natuurlijk gooit u na afloop van de lezing uw tuinplannen niet radicaal omver. Maar bij de keus van nieuw plantgoed zal de eetbaarheid voor mens én dier vermoedelijk wel gaan meetellen.

De lezing vindt plaats bij ‘Ontmoeten en meedoen’  aan de Muldyk 1 te Grou.  Inloop om 19.45 uur, start lezing 20.00 uur. Na afloop van de 50 minuten durende lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het inzien/aanschaffen van Madelon’s boeken.

Graag aanmelden door een mail te sturen naar grou2030@gmail.com. De kosten zijn een vrijwillige bijdrage aan het einde.