Grouster Maitiid smaakt naar meer

Omringd door water, weilanden en natuurgebieden, is Grou dé plek om de lente te vieren.   Op zondag 3 april leidt de Grouster Maitiid wandelaars en fietsers langs een groene route in en om Grou.  Ze worden verrast door de culinaire bijdrages van Amicaal, Beslag, Bistro Pinot, De Kade, Hotel Oostergoo, Pizzeria La Copita en het Zeilcentrum Meet & Eat. Gelukkig werkte het weer ook mee. Verwondering en verbinding met elkaar en de natuur staan centraal en op de activiteitenveldjes onderweg is er aandacht voor de vier thema’s van Grou2030.

De Buurvrouw en Buurvrouw Bus trekt de aandacht op het veldje ‘Bloeizone Grou’. De bus komt in actie voor een socialereen duurzamere maatschappij. Bij het thuishonk van Frisia is ook de zeilboot SV-14 van Alles is Mooglik te bewonderen.

In de Beleeftuin bij het thema ‘Groen & biodiversiteit’ wordt verteld hoe belangrijk bloemen zijn voor insecten. Te zien is hoe wilde bijen een bijenhotel bewonen en waar de honingbij zijn honing opslaat.  Ook wordt met een grote luchtfoto van Grou aandacht gevraagd voor de wedstrijd  ‘vergroen je straat’.

Erg vrasserend was ook het veld “Voedsel en dieren’ bij minicamping De Alde Stjelp in het Leechlân. er was een mooi aanbod aan lokaal voedsel, groentes maar ook melk en honing. Daarnaast werd er in het groene weiland met drone naar nesten gezocht.

Tenslotte vlak voor het tochtje met het pontje Gastvrij Grou een pleintje om kennis te maken met elektrische voertuigen om te delen. Of je nu rustig op pad wilt met duofiets of echopper of op snelheid met de speedelec of een deelauto.  Vanuit het thema ‘Energie & mobiliteit’ is hier ook aandacht voor energiebespaartips.