Grou is een tweede buurtkoelkast rijker. Deze staat in de Roerdompstraat 7 in de voortuin van Eduard en Jolanda.  De beheerders van de beide koelkasten werken samen. De openingstijden voor het brengen en halen van spullen is gelijk: 08.00 – 20.00 uur door de weeks.  In het weekend zijn de kasten geopend vanaf 10.00 – 20.uur.  De nieuwtjes over de beide koelkasten zijn te vinden via https://www.facebook.com/fjildfridge    De eerste donatie in de Roerdompstraat is al binnen, vertellen de beheerders trots.  Voor deze koelkast is nauw samengewerkt met het Dorpenteam van Amaryllis.

De eerste buurtkoelkast van Grou staat aan It Fjild, bij Martine Dollé in de voortuin. Iedereen die iets nodig heeft mag er wat uithalen. Iedereen die wat kan missen kan er iets achterlaten. Naast gekoelde producten is er ook plaats voor non-food artikelen zoals maandverband, tandenborstels of shampoo. Met deze koelkast kan iedereen geholpen worden, zonder dat iemand een label opgeplakt krijgt.

 

Sietse van der Meer van Grou2030 leende het idee van de Buurtkoelkast van Buurvrouw & Buurvrouw, een Leeuwarder vrijwilligersorganisatie die zich volgens het principe no money, no rules inzet voor een sociale samenleving waarin iedereen meedoet. Via een bericht op Facebook kwam Sietse in contact met Martine. Martine wilde haar tuin graag beschikbaar stellen voor een koelkast, maar dan moest er wel een ombouw worden gemaakt. Met vrijwillige steun is dit zonder veel kosten gelukt. Een Grouster doneerde hout, klusjesman Suleman Sherif en Martines man Okke regelden de ombouw en het dak,  Hubo in Grou kon wel een watervast snoer missen. Samen sterk en een mooi initiatief gelukt! Nu nog de producten; helpt u mee?