Derde boomplantdag Vogelbuurt Grou

Op donderdag 25 november hebben vrijwilligers van Grou2030 21 fruitbomen geplant in de Reigerstraat en Kievitstraat. De bewoners mochten zelf een keuze maken tussen een appelboom, perenboom, kersenboom of een bessenstruik.

De werkgroep Biodiversiteit van Grou2030 zet zich in om Grou groener te krijgen om daarmee het welzijn van mens en dier te vergroten. Fruitbomen zijn daar een goed voorbeeld van. Bovendien worden de bewoners zo aangemoedigd om hun eigen tuin groener te maken en stenen te vervangen door groen.

Na eerdere bomenplantdagen in de Gruttostraat en Roerdompstraat, hebben nu alle bewoners van de Vogelbuurt het aanbod gekregen om een fruitboom of struik in de tuin te (laten) planten, betaald door Plaatselijk Belang Grou. Komend voorjaar zullen de vrijwilligers van Grou2030 de eigenaren van de fruitbomen en struiken gaan instrueren hoe zij de bomen moeten snoeien om een goede fruitopbrengst te krijgen.

Op de foto helpen vrijwilligers Eldert Meeter bij het planten van zijn perenboom. Als dank verzorgden hij en zijn vrouw koffie met koek voor de bomenplanters.