BEST-inzamelactie KV Mid-Fryslân loopt door

Helaas wéér geen vrijmarkt. Maar wat doe je dan wel met je spullen? Juist! Gebruik de BEST-Tas! Want jouw oude Boeken, Elektronica, Speelgoed en Textiel verdienen een tweede leven! En je support ook nog onze korfbalvereniging!  De BEST-actie zorgt voor een opgeruimd humeur bij de inwoners van Grou en de korfballers van KV Mid-Fryslân.

De BEST-inzamelactie van Korfbalvereniging Mid-Fryslân/Jansma-Burdaard loopt nu twee jaar.  Inwoners van Grou kunnen gebruik van de mogelijkheid om de BEST-tas te vullen met overtollige Boeken, Elektronica, Speelgoed en Textiel.  Een keer per maand rijden de korfballers langs de adressen die een tas hebben aangemeld via Syp of de Omrin Afvalapp. In kantine de Ynrinner wordt alles gesorteerd. Het grootste deel is textiel, daarna volgen boeken en elektrische apparaten. Speelgoed is de kleinste categorie. De ingezamelde goederen worden iedere maand opgehaald door Kringloop Grou. Deze manier van inzamelen zorgt voor een goede bestemming van de overtollige spullen en steunt de vereniging, de kringloopwinkel en het milieu.

Om echt te slagen zou BEST nog wel bekender moeten worden in Grou. De actie is een pilot waarmee de korfbalvereniging de gemeente en Omrin helpt onderzoeken of de actie ook voor meerdere wijken en dorpen een vervanging kan zijn voor het oud papier ophalen. Informatie staat op de speciale website voor de actie: www.besttasgrou.nl